Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (2024)

zaterdag 21 februari 2015 17:00

Acties:

  • +1 Henk 'm!

Anoniem: 254304

Topicstarter

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (1)

Hallo techneuten,

Is er iemand onder jullie die verstand heeft van de atag one thermostaat?

Zojuist heb ik de atag one op mijn a244ec ketel aangesloten.

Eerst de bcu volgens de handleiding aangesloten. Hierna de Atag One gemonteerd en toen de spanning op de ketel. En toen...... niks. Geen opstartscherm alleen een af en toe oplichtend blauw lichtje.

Was een lege accu opgelost dus Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (2)

[ Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 254304 op 11-03-2015 20:35 . Reden: problemen opgelost ]

woensdag 11 maart 2015 18:55

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 603717

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (3)

laad deze accu vanzelf weer op dan op het moment dat alles is aangesloten? Ik heb nu exact hetzelfde probleem als jij beschrijft.

Hoor het graag

woensdag 11 maart 2015 19:06

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 254304

Topicstarter

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (4)

Ja waarschijnlijk ontladen in de doos.
Na 2 uurtjes deed hij het gewoon.

Ben benieuwd

woensdag 11 maart 2015 20:23

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 603717

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (5)

Het werkt nu, gewoon een kwestie van even wachten.

woensdag 11 maart 2015 20:28

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 254304

Topicstarter

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (6)

Mooi Jaap,

Bekijk ook portal.atag-one.com er wordt heel wat gelogd. Helaas kan je maar 48 uur terug kijken.

Veel plezier.

O ja inleren heeft bij mij zeker een week geduurd, maar wordt nu steeds efficiënter.

maandag 15 juni 2015 16:49

Acties:

  • +1 Henk 'm!

Bergerie

Na meer dan vijftien jaar een tevreden gebruiker te zijn geweest van de Atag Brain thermostaat, ben ik overgestapt naar de ATAG One. Normaal gesproken zou men mogen verwachten dat iets wat al meer dan vijftien jaar functioneel z’n nut heeft bewezen, op z’n minst beschikbaar zou zijn op de ATAG One. Niets is minder waar. De ATAG One is een grote stap terug in het gebruik van de CV-Boiler eenheid.
1)Bij de Brain thermostaat, had men de mogelijkheid om de boiler te AAN/UIT te zetten, een tijd programma te laten doorlopen en eventueel op naladen te zetten. Bij de ATAG One staat de boiler constant aan. Een mogelijkheid om deze uit te zetten is er niet anders dan via wijziging van gewensde waarde instelling. Bovendien, als de CV op vakantie staat, zou men op z’n minst mogen verwachten dat de boiler evenzo uitgeschakeld is. Niets is minder waar, de boiler blijft aan. Een nutteloze zaak en beslist niet van deze tijd.
2)De Brain thermostaat maakt gebruik van een buitenvoeler indien de ketel hiermede is uitgerust. De ATAG One echter kijkt in het geheel NIET naar de aanwezigheid van een buitenvoeler en geeft slechts een twijfelachtige buitentemperatuur aan verkregen van het internet. Op het ogenblik is de aangegeven buiten temperatuur 5 graden afwijkend tov werkelijke buiten temperatuur ter plekke.
3)Het is niet te begrijpen waarom de buiten temperatuur aangegeven wordt op de ATAG one en niet op de mobile app en web portal interface.
4)Het nut van de buiten temperatuur wordt op dit moment nog in twijfel getrokken aangezien een weersafhankelijke regeling zoals voorhanden in de ATAG Brain, thans nog ontbreekt in de ATAG One.
5)Tijdens installatie gaf de ATAG one ineens een melding dat het bezig was met firmware update. Er is geen enkele record, wat voor versie op de oorspronkelijke eenheid zat en naar wat voor versie de unit is ge-update. Ik ken geen andere hard-software supplier die een unit op de markt brengt zonder aan te geven op welke versie firmware deze draait.
6)Waarom is de logging functie niet in de mobile app’s opgenomen?
Getuige de afwezigheid van verschillende functies en het incompleet zijn van de mobile apps en web portaal, doet het voorkomen dat de lancering van de ATAG One zeer prematuur is. Zeer zeker als men de eigeschappen/mogelijkheden vergelijkt met de directe concurrenten. Het feit dat ontbrekende functies worden aangeduid met *) toekomstige update moet niet te serieus genomen worden getuigen het feit dat dit reeds vele maanden op de website staat.
AL met al een teleurstellende en kostbare omschakeling van thermostaat van een firma die voorheen een andere reputatie had.De concurrentie is ATAG ver vooruit zowel in termen van prijs en prestatie.

Graag zou ik van AXEL0505 willen weten hoe hij heeft geidentificeerd dat de Thermostaat aan het "inleren" is?

[ Voor 97% gewijzigd door Bergerie op 16-06-2015 11:52 . Reden: update ]

donderdag 30 juli 2015 13:52

Acties:

  • 0 Henk 'm!

ATAGVerwarming

Beste heer 'Bergerie',

Uw opmerkingen en vragen zijn bij ons bekend en besproken. Wij hebben hierover met u per mail midden juni contact gehad. Mocht u nog vragen hebben over ATAG One in combinatie met uw cv-ketel dan kunt u deze altijd rechtstreeks aan ons stellen via socialmedia@atagverwarming.com of telefonisch via 0544-391 777. Met vriendelijke groet, ATAG Verwarming Nederland BV

donderdag 30 juli 2015 20:39

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Engineer Stewie

Mankerende functies mogen toch openbaar besproken worden... Had al eens gekeken op de site en het vele aantal *-tjes voor toekomstige updates was mij ook al opgevallen.

Een buitenvoeler niet ondersteunen maakt de thermostaat in veel gevallen nutteloos en de boiler afschakelen bij vakentie is vrij standaard. Bedrijven moeten eens leren een product afgewerkt op de markt te zetten ipv het te 'dumpen' en dan ooit wel eens updaten.

Opzich is een thermostaat in deze tijd nietmeer nodig, heb er gene meer in mijn nieuwbouw. Enkel een afstandsbediening waarmee ik de stooklijn kan verschuiven en een paar andere settings.

[ Voor 18% gewijzigd door Engineer Stewie op 30-07-2015 20:43 ]

maandag 31 augustus 2015 23:33

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 693863

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (10)

Ik herken de opstartproblemen helemaal. Leuk doosje met goed uitziend apparaat maar eigenlijk nog niet marktproduct waardig. Ik heb volgens handleiding bcu kastje aan laten sluiten op de ketel en vervolgens de thermostaat aangezet, na 2u wachten start het apparaat pas op. Wel spanning want het apparaat knippert blauw. Inmiddels is de installateur al lang weg en kun je zelf aan de gang om de installatie af te ronden. Hoop gedoe want het komt erg precies met volgorde van acties tussen mobile device en thermostaat. Wat ik vooral raar vind is dat Atag het lange wachten bij opstart niet in de handleiding noemt en ook op de site is geen enkele referentie te vinden naar dit probleem. Je mag als klant zelf uitzoeken hoe je hiermee omgaat en je zit een hele tijd in onzekerheid voordat je weet of apparaat goed is geïnstalleerd.

zaterdag 3 oktober 2015 08:48

Acties:

  • +1 Henk 'm!

Anoniem: 700379

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (11)

Sinds gisteren in het bezit van een atag one icm een atag ketel 244c.

Ik ben eigenlijk teleurgesteld in deze thermostaat.
Het koste op de eerste plaats al veel moeite om het uberhaupt al aan de praat te krijgen, de monteurs wisten het ook niet echt. En ik denk toch echt van mezelf dat ik redelijk tot goed weet om te gaan met appjes en alles wat erbij hoort, ofschoon ik ook niet alles weet.

Ik had een 18 jaar oude klokthermosstaat van Nefit.
Op dat display zag ik met 1 oog opslag of de cv verwarmde of dat er water werd getapt..lees kraan stond te druppelen. Ik zag welke dag van het schema gaande was en wat de actuele temp was. Het display was altijd leesbaar.
Deze one sluit het display. Ik moet dus of naar het apparaat stappen of altijd zorgen dat ik mijn toestel met het appje onder handbereik heb om alleen maar te zien wat de temp nu is en wat de gevraagde temp is. Ik zie niet op welke dag van het schema we zijn aanbeland.
Er zou van alles zelf in te stellen zijn, bijv: als je altijd op een bepaalde tijd gaat douchen zou de one zelf denkend moeten zijn... Hij zou dus moeten denken het is bijna tijd om te douchen en dus vast schakelen naar warm water tap zodat het water sneller warm beschikbaar is... Nou geen idee waar dat in te stellen is. Buiten temp is nergens te vinden... En zo kan ik nog wel wat verzinnen.
Ik ben echt zwaar teleurgesteld in dit apparaat.. Het hangt als een dood zwart doosje aan de muur...
Veel te duur apparaat. Absoluut geen waar voor het geld wat ik er voor betaald heb. Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (12) Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (13)

[ Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 700379 op 03-10-2015 08:49 . Reden: Type fouten ]

zaterdag 21 november 2015 08:41

Acties:

  • +1 Henk 'm!

IloveMyHenB

Ik heb sinds een paar weken ook de ATAG One aan de muur hangen. Het apparaat heeft een aantal voor- en nadelen die ik graag deel.

Over het algemeen genomen ben ik erg positief, maar ik kwam dan ook van de ATAG WiZe. Dit was de slechtste thermostaat die ik heb meegemaakt. Daarvoor een Honewell Chronoterm, prima ding.

Wat zijn mijn eisen aan een thermostaat:

  • eenvoudig te programmeren
  • op het ingestelde tijdstip moet de ingestelde temp bereikt zijn, dit betekent dat de thermostaat 'lerend moet zijn'. In hartje winter moet de cv ketel eerder aangezet worden om op het zelfde moment de gewenste temperatuur te hebben bereikt
  • ten minste 5 temperatuurniveaus (de WiZe kon dit niet), 's nachts 17, 's ochtends 19, 's middags 15, 's avonds 19,5 en later op de avond 20
  • makkelijke vakantiemodus als je even een weekendje weg bent

Bedienen via internet (dus de cv aan / uit kunnen zetten als je onderweg bent) is voor mij geen harde eis, maar wel een nice-to-have.

De ATAG One heeft alle bovenstaande dingen, hieronder mijn bevindingen.
Negatief:

  • Elke keer (ook nu na een paar weken) schiet de kamertemperatuur door de ingestelde temp heen met een halve graad. Dus 's ochtends ingesteld op 19 - het wordt 19,5 graden in de kamer, enz. Mijn oplossing is over hele linie alle programma's met een halve graad te verlagen. Dit vind ik het meest storend aan de thermostaat. Dit zou niet hoeven, hij zou eerder kunnen beginnen en eerder stoppen met verwarmen waardoor hij precies op tijd de gewenste temp heeft en behoudt. De Honeywell en WiZe deden dit al prima.
  • Echt slordig is het feit dat er nergens in de handleiding staat dat je, zoals hierboven ook al aangegeven, minimaal 2 uur moet wachten na installatie van de One voordat deze voldoende is opgeladen dat het schermpje aan gaat na installatie. Dit is alleen initieel vervelend, dit ben ik al weer vergeten. Ik denk dat ATAG hier veel telefoontjes over heeft gekregen en nog gaat krijgen.

Niet goed, maar ook niet echt storend.

  • Het 'vakantieprogramma' is te doen, maar niet echt makkelijk om aan te zetten. Dit kan misschien met toekomstige updates beter / makkelijker
  • warm water functie is ondervertegenwoordigd. Je kan de warmwater temp instellen, maar je ziet inderdaad niet of de ketel aan verwarmen is voor warm water.

Positief

  • programmeerfunctie, dit is de meest eenvoudige die ik tot nu toe gezien heb. Zowel voor de Honeywell als de WiZe moest ik de handleiding lezen om de programmering te begrijpen. Voor de manier waarop het bij de One gedaan is, verdienen de ontwerpers en bouwers echt een compliment. Misschien hebben ze afgekeken, maar ook dat is dan goed gedaan. Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (15) De manier van programmeren is zoals je het zelf visueel voorstelt: een temperatuurlijn van 's ochtends tot 's avonds waar je met je muis in je webbrowser of je vinger op je phone of tablet een onbeperkt (heb nog geen limiet ontdekt) aantal gewenste temperatuurinstellingen kunt doorvoeren op de tijdslijn door deze dan omhoog of omlaag te trekken. De programmering is niet op de One zelf aan te passen.
  • Mooie vormgeving van het kastje. De poster hierboven klaagt over een dood zwart doosje aan de muur. Smaken verschillen: ik vind het een stijlvol kastje wat erg mooi oplicht als je zachtjes het blauwe rondje aanraakt. Ik zou niet willen dat het schermpje continu aanstaat. Dat heb ik niet nodig.
  • De bediening van de One zelf is intuitief.
  • De bediening van de One App op Android en iPhone is intuitief.
  • De buitentemperatuur (van internetbron) evenals het weerbeeld (zon, regen, etc) wordt op het schermpje weergegeven. Redelijk standaard voor slimme thermostaten.
  • Logging: via de ATAG One portal kan je een grafiekje opvragen van de laatste 48 uur, dat is gewoon leuk om te zien voor een tweaker! Jammer dat je niet verder terug kan.
  • Ik verwacht dat alle genoemde problemen opgelost zouden kunnen worden in updates, maar de vraag is of ATAG dit ook gaat doen.

"In het huidige tijdperk is verandering de enige constante." - H.M. Koningin Beatrix

zaterdag 21 november 2015 21:17

Acties:

  • +2 Henk 'm!

Robert-Jan

Sinds twee weken ben ik ook in het bezit van een ATAG One icm met de ATAG E325EC ketel.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de thermostaat. De installateur heeft de thermostaat werkend afgeleverd. De weekprogrammering gebruik ik niet.

Positief:
* De thermostaat houdt de temperatuur perfect constant. Over het algemeen 0,1 graat onder of boven de doeltemperatuur. OpenTherm icm de modulerende ketel werkt hier goed.
* Op afstand bestuurbaar via de ATAG One app of via de ATAG One portal website
* Eenvoudige bediening

Aandachtspunt:
* Geen documentatie beschikbaar om de thermostaat rechtstreeks aan te sturen tbv Domotica

Om dat laatste op te lossen heb ik een API geschreven die de ATAG One via het portaal benadert Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (17) . Het project is op Github te vinden. Op http://atag.one/ staat een beschrijving van de werking. Het is een command line tool waarmee een set van gegevens op te vragen is, bijvoorbeeld:

{ "deviceId": "6808-1401-3109_15-30-001-123", "deviceAlias": "CV-ketel", "latestReportTime": "2015-11-21 21:15:25", "connectedTo": "BCU", "burningHours": 41.4, "boilerHeatingFor": "-", "flameStatus": false, "roomTemperature": 18.1, "outsideTemperature": 13, "dhwSetpoint": 60, "dhwWaterTemperature": 32.3, "chSetpoint": 1.4, "chWaterTemperature": 18.1, "chWaterPressure": 1.5, "chReturnTemperature": 18.1}

maandag 29 februari 2016 09:06

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Mijn Atag One doet helemaal niks!
Zaterdag lange tijd mee lopen sukkelen, alles wel drie keer gecontroleerd en ook rekening gehouden met een gelezen ervaring dat de accu leeg zou kunnen zijn.
Ook na gisteren de hele dag geen enkele reactie op de display.
Ga 'm nu ruilen bij de leverancier maar heb een beetje mijn twijfels over dat apparaat!
Meer mensen met dit geval?

Warm / heet water is goed behalve de thermostatische bad mengkraan vind ik te koud!
Iemand daar nog ervaring mee?

maandag 29 februari 2016 10:43

Acties:

  • 0 Henk 'm!

HvdBent

heeft jouw badkraan een verbinding met de ketel? (behalve de waterleidingen) Die van ons is altijd zo warm als we hem instellen. Ligt wel aan het vermogen van de ketel hoe veel water je krijgt.... daarom hebben wij toch voor een CW5 gekozen.

zondag 22 mei 2016 17:34

Acties:

  • 0 Henk 'm!

knakworst

Get Dilberted!

Die van mij deed de eerste 2 uur ook niks. Dat is inmiddels een jaar geleden. Verder wel tevreden, alles intuïtief instelbaar en doet wat het moet doen. Geen fancy bewegingssensoren ala Nest, maar wel gewoon via internet als je terugkomt van een lange reis je verwarming op afstand aan kunnen doen. Voor mij voldoende.

zaterdag 28 mei 2016 10:14

Acties:

  • 0 Henk 'm!

andreZH

Hallo users,
Ik heb gisteren een Atag 244ec opgehangen als vervanging voor mn blauwe engel 2 die er na 18jaar de brui aan gaf. Nu had ik op de blauwe engel een brain thermostaat en een buitenvoeler en dacht dat ik die gewoon kon gebruiken maar de brain doet helemaal niets dus zal toch een andere moeten. Welke optie is de beste keus want als ik zo de reacties op de Atag One lees... en de buitenvoeler regelt de ketel zich zelf of gaat dat via de thermostaat?

zondag 22 oktober 2017 09:39

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Stpan

Mijn Atag One is helemaal dood sinds vanochtend.
Geen enkele reactie op het scherm, de verwarming sprong niet aan vanochtend en geen WiFi signaal.

Ik zou denken dat de batterij leeg is, maar lees hierboven dat de thermostaat vanzelf zou opladen. Maar hoe dan? Op basis van een draadje vanaf de CV?

Hoe zou je op een andere manier de batterij kunnen laden?

Update voor wie wanhopig via Google in dit topic terecht is gekomen
Het probleem zat in een los draadje.

De thermostaat staat in constante stroomvoorziening vanaf de CV ketel via één van de 2 verbindingsdraadjes. De accu is alleen bedoeld om instellingen vast te houden als de stroom uitvalt.

Vlak voordat mijn Atag One leeg was gelopen zag ik een foutmelding 'Geen Communicatie met Warmteboiler'. Wat sterk leek op deze situatie.
Ook bij mij is bij de aansluiting van de Atag CV & Atag One de oude infrastructuur (Honeywell) gebruikt, en ietwat provisorisch zijn de draadjes aan elkaar geknoopt en er was er dus één losgelaten.

Klaarblijkelijk loopt de communicatie met de warmteboiler én de stroomvoorziening over hetzelfde lijntje. Ik heb de draadjes weer aan elkaar geknoopt, de Atag One kwam weer tot leven, en de foutmelding over de communicatie met de warmteboiler was opgelost.

Je krijgt géén foutmelding dat de stroomvoorziening van je Atag One is weggevallen of dat de accu bijna leeg is. De foutmelding van de boilercommunicatie verschijnt alleen op de thermostaat zelf en niet in de app. Maar dat is een teken aan de wand dat er iets mis is met de bedrading, en waarschijnlijk de batterij leegloopt.

[ Voor 96% gewijzigd door Stpan op 24-10-2017 10:11 ]

zaterdag 3 februari 2018 12:35

Acties:

  • 0 Henk 'm!

CharlesRay

Hallo stpan,

Gisteren een Atag one geinstalleerd.Dit voor mijn Honeywell Round Modulation kamerthermostaat.Nieuwe Atag Combiketel is van de week geinstalleerd van de A serie (volgens het installatie bedrijf zou de combinatie moeten werken).Beide draadjes rood en blauw aangesloten op de achterplaat, volgens het instructie filmpje.One er op geklikt. Leek in eerste instantie goed te werken.Verbinding gemaakt met mijn Wifi, en One begon keurig met de FW upgrade.Na deze werkte de one handmatig goed,ik kon alles uitlezen temp ,druk van installatie enz. ,maar ik kon geen connectie maken met de one app zowie via mijn iphone 6 als mijn I-pad niet... .Ook niet volgens de installatie /instruktie film via Youtube...Na verloop van tijd viel het one scherm uit.En kniperde de blauwe knop van de One (traag).Leek op "accu leeg" probleem (wat jij hebt beschreven ).Na wat gehobbie viel mijn ketel in storing c1 druk te laag van het water, waarschijnlijk daar deze te lang uit heeft gestaan ,Water koelt af en druk wordt minder, ivm nieuwe installatie).De One reageerde ook nergens meer op ,ook knipperde de blauwe knop niet meer.Toch maar weer de Honeywell termostaat terug gezet.ketel weer op druk gebracht door water bij te vullen,alles werkt weer in de oude staat.Maar jij had het over een los draadje (bedoel je in de ketel of op de aansluit plaat van de One) ? Groet CharlesRay......

Update : ik had toch een Atag BCU adapter voor deze nodig. Deze besteld en geïnstalleerd in de ketel iom de installateur,zie YouTube: ATAG One thermostaat installeren op een ATAG A/E cv-ketel - ATAG Ver... Atag One thermostaat installeren en gegevens van de thermostaat en ketel doorgeven aan Atag in Groenlo (dit daar de Atag one niet door de installateur is geplaatst en er geen account is aangemaakt) . Zij zetten de thermostaat IP adres in hun server en deze herkend dan de thermostaat als je met je One App inlogt YouTube: ATAG One thermostaat verbinden met One app - ATAG Verwarming Nederland. Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (24)

[ Voor 23% gewijzigd door CharlesRay op 10-02-2018 19:57 . Reden: Update van vraag ]

zondag 25 februari 2018 10:26

Acties:

  • 0 Henk 'm!

dabachata

IloveMyHenB schreef op zaterdag 21 november 2015 @ 08:41:
Ik heb sinds een paar weken ook de ATAG One aan de muur hangen. Het apparaat heeft een aantal voor- en nadelen die ik graag deel.

Over het algemeen genomen ben ik erg positief, maar ik kwam dan ook van de ATAG WiZe. Dit was de slechtste thermostaat die ik heb meegemaakt. Daarvoor een Honewell Chronoterm, prima ding.

Wat zijn mijn eisen aan een thermostaat:

  • eenvoudig te programmeren
  • op het ingestelde tijdstip moet de ingestelde temp bereikt zijn, dit betekent dat de thermostaat 'lerend moet zijn'. In hartje winter moet de cv ketel eerder aangezet worden om op het zelfde moment de gewenste temperatuur te hebben bereikt
  • ten minste 5 temperatuurniveaus (de WiZe kon dit niet), 's nachts 17, 's ochtends 19, 's middags 15, 's avonds 19,5 en later op de avond 20
  • makkelijke vakantiemodus als je even een weekendje weg bent

Bedienen via internet (dus de cv aan / uit kunnen zetten als je onderweg bent) is voor mij geen harde eis, maar wel een nice-to-have.

De ATAG One heeft alle bovenstaande dingen, hieronder mijn bevindingen.
Negatief:

  • Elke keer (ook nu na een paar weken) schiet de kamertemperatuur door de ingestelde temp heen met een halve graad. Dus 's ochtends ingesteld op 19 - het wordt 19,5 graden in de kamer, enz. Mijn oplossing is over hele linie alle programma's met een halve graad te verlagen. Dit vind ik het meest storend aan de thermostaat. Dit zou niet hoeven, hij zou eerder kunnen beginnen en eerder stoppen met verwarmen waardoor hij precies op tijd de gewenste temp heeft en behoudt. De Honeywell en WiZe deden dit al prima.
  • Echt slordig is het feit dat er nergens in de handleiding staat dat je, zoals hierboven ook al aangegeven, minimaal 2 uur moet wachten na installatie van de One voordat deze voldoende is opgeladen dat het schermpje aan gaat na installatie. Dit is alleen initieel vervelend, dit ben ik al weer vergeten. Ik denk dat ATAG hier veel telefoontjes over heeft gekregen en nog gaat krijgen.

Niet goed, maar ook niet echt storend.

  • Het 'vakantieprogramma' is te doen, maar niet echt makkelijk om aan te zetten. Dit kan misschien met toekomstige updates beter / makkelijker
  • warm water functie is ondervertegenwoordigd. Je kan de warmwater temp instellen, maar je ziet inderdaad niet of de ketel aan verwarmen is voor warm water.

Positief

  • programmeerfunctie, dit is de meest eenvoudige die ik tot nu toe gezien heb. Zowel voor de Honeywell als de WiZe moest ik de handleiding lezen om de programmering te begrijpen. Voor de manier waarop het bij de One gedaan is, verdienen de ontwerpers en bouwers echt een compliment. Misschien hebben ze afgekeken, maar ook dat is dan goed gedaan. Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (26) De manier van programmeren is zoals je het zelf visueel voorstelt: een temperatuurlijn van 's ochtends tot 's avonds waar je met je muis in je webbrowser of je vinger op je phone of tablet een onbeperkt (heb nog geen limiet ontdekt) aantal gewenste temperatuurinstellingen kunt doorvoeren op de tijdslijn door deze dan omhoog of omlaag te trekken. De programmering is niet op de One zelf aan te passen.
  • Mooie vormgeving van het kastje. De poster hierboven klaagt over een dood zwart doosje aan de muur. Smaken verschillen: ik vind het een stijlvol kastje wat erg mooi oplicht als je zachtjes het blauwe rondje aanraakt. Ik zou niet willen dat het schermpje continu aanstaat. Dat heb ik niet nodig.
  • De bediening van de One zelf is intuitief.
  • De bediening van de One App op Android en iPhone is intuitief.
  • De buitentemperatuur (van internetbron) evenals het weerbeeld (zon, regen, etc) wordt op het schermpje weergegeven. Redelijk standaard voor slimme thermostaten.
  • Logging: via de ATAG One portal kan je een grafiekje opvragen van de laatste 48 uur, dat is gewoon leuk om te zien voor een tweaker! Jammer dat je niet verder terug kan.
  • Ik verwacht dat alle genoemde problemen opgelost zouden kunnen worden in updates, maar de vraag is of ATAG dit ook gaat doen.

Meer info over de Atag One uitlezen, loggen en aansturen via domotica is hier te lezen ben ik achter gekomen:
https://github.com/kozmoz/atag-one-api
https://github.com/kozmoz.../wiki/Thermostat-Protocol
https://atag.one/

maandag 10 december 2018 08:12

Acties:

  • 0 Henk 'm!

knakworst

Get Dilberted!

IloveMyHenB schreef op zaterdag 21 november 2015 @ 08:41:

Het 'vakantieprogramma' is te doen, maar niet echt makkelijk om aan te zetten. Dit kan misschien met toekomstige updates beter / makkelijker

Drie jaar verder maar dit lijkt alleen maar slechter te worden. Als je vakantie aanzet, pakt hij vaak niet. Kijk je een paar dagen later, staat de verwarming te loeien Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (28)

Volgens mij heb ik de bug gevonden. Mijn oplossing lijkt nu, vakantie nooit gelijk aanzetten, altijd paar minuten later. Als je tijd gelijk laat, is het al een paar seconden later. Gevolg is, vakantie wordt niet ingesteld.

[ Voor 20% gewijzigd door knakworst op 10-12-2018 08:14 ]

woensdag 12 december 2018 18:35

Acties:

  • 0 Henk 'm!

tjeerdoo

Had net ook een blauw knipperend lampje, werkt nu weer gewoon, maar heeft dat met opnieuw opstarten van de atag one te maken ofzo (software update of iets dergelijks?)

http://www.tjeerdoo.com

woensdag 12 december 2018 19:29

Acties:

  • 0 Henk 'm!

tjeerdoo

Hmmm, heel apart... maar hij knipperde weer een paar minuten geleden. Heeft het jaren gewoon gedaan, en nu binnen 1 uur twee keer meegemaakt dat ie gaat knipperen, en na een paar minuten doet ie het weer.

http://www.tjeerdoo.com

dinsdag 18 december 2018 21:31

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Jorii

Hier hetzelfde gedoe: Ketel geïnstalleerd (ATAG dus) , thermostaat er aan (de One dus). Eerst helemaal niks, wel een knipperende blauwe led in het midden maar geen leven te bekennen. Dan een kwartier later een knipperend blauw lampje, druk je er op dan krijg je alleen maar de beroemde melding ("Storing: Geen Communicatie met Warmteboiler'). De ketel stond in storing die volgens de gebruiksaanwijzing vanzelf zou verdwijnen; de ketel gaat ook eerst een ontluchtingsprogramma draaien.

Anderhalf uur later (moest gehuurd gereedschap terugbrengen) was de ketel toch aangegaan en lekker op stoom. Nu knippert de thermostaat af en toe en geeft dan de storing, terwijl ik merk dat -ie toch werkt???

Morgen maar eens de 2 aderige kabel bekijken. Er zit een las in, die ik nog gecheckt heb. Misschien morgen alles nog maar een keer los en weer vast draaien, ook aan ketelzijde. Wordt vervolgd.

dinsdag 18 december 2018 22:20

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Jim423

Las misschien gewoon twisten met 3-4 cm gestripte ader en dan isoleren zonder te klemmen. Is nogal gevoelig.

AMD Ryzen 5800X - 32GB DDR4 Corsair RGB - XFX 6900XT - Panasonic HIT 990Wp - AE200L WPB met cv-ondersteuning

dinsdag 18 december 2018 23:15

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Jorii

Jim423 schreef op dinsdag 18 december 2018 @ 22:20:
Las misschien gewoon twisten met 3-4 cm gestripte ader en dan isoleren zonder te klemmen. Is nogal gevoelig.

Denk je, in deze situatie? Ik heb gesoldeerd met krimpkous, lijkt me toch afdoende.

zaterdag 29 december 2018 16:08

Acties:

  • +1 Henk 'm!

tjeerdoo

Ik heb zojuist een nieuwe opgehaald (met vervangbare batterij) en deze doet het prima weer.
Blijkbaar is mijn batterij (ingebouwd) van de vorige overleden en viel ie daardoor steeds uit.
Het ding heeft het zelfs een paar keer gepresteerd om spontaan de temperatuur op 27 graden te zetten en daarna uit te vallen. Dan zweet je dus letterlijk peentjes Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (35)

Oude atag one wordt door warmteservice opgestuurd naar atag. Ben benieuwd wat daar uitkomt.
Had eerst de BCU al vervangen, maar daar lag het dus niet aan.

http://www.tjeerdoo.com

donderdag 3 januari 2019 13:00

Acties:

  • 0 Henk 'm!

g.jansen

Ik heb hier ook een ATAG-One maar krijg het niet verbonden met de ATAG portal (intern via de wifi werkt het prima), ook de mannen van de ATAG helpdesk hebben geen oplossing. Iemand nog goede suggesties?
Zijn er bepaalde poorten die evt open gezet moeten worden, of mogelijk een conflict met de Synology NAS die ook veel poorten gebruikt en worden geforeward voor een externe connectie?

vrijdag 4 januari 2019 09:49

Acties:

  • 0 Henk 'm!

tjeerdoo

g.jansen schreef op donderdag 3 januari 2019 @ 13:00:
Ik heb hier ook een ATAG-One maar krijg het niet verbonden met de ATAG portal (intern via de wifi werkt het prima), ook de mannen van de ATAG helpdesk hebben geen oplossing. Iemand nog goede suggesties?
Zijn er bepaalde poorten die evt open gezet moeten worden, of mogelijk een conflict met de Synology NAS die ook veel poorten gebruikt en worden geforeward voor een externe connectie?

Zit je met het device dat de app draait op hetzelfde wifi netwerk?
Ik ben normaal verbonden met 5G op mijn telefoon, maar om de atag werkend te krijgen moest ik switchen naar mijn 2.4ghz wifi voor ik het aan de praat kreeg. In de app kun je dan zoeken naar de atagone en zodra die gevonden is zou je hem via de portal moeten kunnen benaderen.
Da's een beetje het enige wat ik kan bedenken op dit moment.

Heb ook een Synology NAS dus daar zal het niet aan liggen lijkt me.

[ Voor 11% gewijzigd door tjeerdoo op 04-01-2019 09:52 ]

http://www.tjeerdoo.com

vrijdag 4 januari 2019 15:37

Acties:

  • 0 Henk 'm!

g.jansen

Ja gewoon op hetzelfde netwerk dus dat kan het probleem niet zijn, Zelfs al even met de telefoon als wifi acces point geprobeerd en ook dan maakt de thermostaat geen verbinding met de portal. Lijkt er haast op dat er iets mis is met de thermostaat. bediening via de App gaat prima alleen dus geen verbinding met de portal, dus via de portal een instelling wijzigen gaat helaas niet. Ik heb de NAS ook gewoon even uitgezet maar ook dat maakt geen verschil.

vrijdag 4 januari 2019 16:41

Acties:

  • 0 Henk 'm!

MSteverink

g.jansen schreef op donderdag 3 januari 2019 @ 13:00:
Ik heb hier ook een ATAG-One maar krijg het niet verbonden met de ATAG portal (intern via de wifi werkt het prima), ook de mannen van de ATAG helpdesk hebben geen oplossing. Iemand nog goede suggesties?
Zijn er bepaalde poorten die evt open gezet moeten worden, of mogelijk een conflict met de Synology NAS die ook veel poorten gebruikt en worden geforeward voor een externe connectie?

2.4GHz was al genoemd. Daarnaast:

Je wifi moet op kanaal 1, 6 of 11;
De SSID van je netwerk moet zichtbaar zijn.

vrijdag 4 januari 2019 16:51

Acties:

  • 0 Henk 'm!

tjeerdoo

MSteverink schreef op vrijdag 4 januari 2019 @ 16:41:
[...]

2.4GHz was al genoemd. Daarnaast:

Je wifi moet op kanaal 1, 6 of 11;
De SSID van je netwerk moet zichtbaar zijn.

Mijn kanaal staat gewoon op auto en heb nooit problemen gehad.Volgens wifi scanner staat ie op kanaal 13, dus vraag me af of 1, 6 of 11 echt noodzakelijk is?

[ Voor 0% gewijzigd door tjeerdoo op 04-01-2019 16:53 . Reden: typo ]

http://www.tjeerdoo.com

vrijdag 4 januari 2019 16:58

Acties:

  • 0 Henk 'm!

MSteverink

tjeerdoo schreef op vrijdag 4 januari 2019 @ 16:51:
[...]

Mijn kanaal staat gewoon op auto en heb nooit problemen gehad.Volgens wifi scanner staat ie op kanaal 13, dus vraag me af of 1, 6 of 11 echt noodzakelijk is?

Die reactie vreesde ik al. Ik heb dezelfde problemen gehad met mijn Atag One, en ooit ergens gelezen dat die kanalen de enig werkende zijn voor de Atag One. En voor die SSID geldt hetzelfde, ooit ergens. Dus nee, ik heb geen bewijs en geen bronvermelding. En geen garantie.
Maar mijn problemen waren voorbij met een vaste kanaalinstelling, en een zichtbaar SSID.
Daarnaast is mijn ervaring dat het met een verborgen SSID of een ander kanaal inderdaad een tijdje goed kan gaan. Tot het niet meer goed gaat...

(Ik heb nog even gezocht. Dat van die SSID heb ik hier (https://forum.kpn.com/thu...gapp-op-smartphone-430114) vandaan. Maar vreemd genoeg staat daar ook dat het op kanaal 13 niet werkt.)

[ Voor 12% gewijzigd door MSteverink op 31-01-2020 12:57 ]

vrijdag 4 januari 2019 17:03

Acties:

  • 0 Henk 'm!

tjeerdoo

Okay, fair enough...Niet geschoten is altijd mis, dus proberen kan geen kwaad idd.

@g.jansen, als je inlogt op de portal dan staat er dus bij account -> devices helemaal niets als ik het goed begrijp?
Nog een firewall in gebruik oid?

http://www.tjeerdoo.com

vrijdag 4 januari 2019 17:24

Acties:

  • 0 Henk 'm!

g.jansen

Bij apparaatinstellingen staat wel het nummer van mijn thermostaat. Atag geeft aan dat er ooit wel een verbinding is geweest maar eerlijk gezegd vraag ik dit me af. Ik ga toch ook nog ff de kanalen 1, 6 of 11 proberen, niet geschoten is altijd mis.

vrijdag 4 januari 2019 17:26

Acties:

  • 0 Henk 'm!

g.jansen

De router stond al op kanaal 6, dus of dit de oplossing gaat zijn... ben bang van niet.

vrijdag 4 januari 2019 17:31

Acties:

  • 0 Henk 'm!

g.jansen

Kanaal 1 en 11 ook nog gebruikt maar helaas geen verbinding met de ATAG portal.

dinsdag 15 januari 2019 12:03

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Wijnbelevenis

Hi Jorii,
Hier dezelfde problemen met de Atag One. Ik heb na Kerst 2018 een nieuwe ketel van Atag+ de ATAG One gehad. Na opstartproblemen zijn de BCU en de Arag One vervangen. Daarna deed eea het goed gedurende 3 dagen. Volgens installateur kon het niets anders als de bedrading zijn. We hebben nu in de hal tijdelijk met nieuwe kabel een opstelling gemaakten die heeft 9 dagen gedraaid tot de problemen weer terug kwamen. Het lijkt me dus een ATAG probleem en geen kabel probleem! Het begon gisteren met de melding op de One " Geen communicatie met c.v.-ketel. Daarna was het scherm weg, maar licht het af en toe even blauw op. Nu al enorme spijt van de switch naar de Atag. Mijn installateur belt met Atag en ik hoop dat zij het kunnen oplossen. Hoe staat het er nu bij jou voor?

Jorii schreef op dinsdag 18 december 2018 @ 23:15:
[...]

Denk je, in deze situatie? Ik heb gesoldeerd met krimpkous, lijkt me toch afdoende.

[ Voor 3% gewijzigd door Wijnbelevenis op 15-01-2019 12:05 ]

dinsdag 12 februari 2019 19:28

Acties:

  • 0 Henk 'm!

RezzZ

hier ook problemen met de atag one. Ook na de kerst een nieuwe ketel en atag one erbij. Aanmelden op de wifi (auto op kanaal 1) was overigens geen probleem, net als aanmelden op de portal. Enig probleem is dat het apparaat regelmatig niet te benaderen is. Ik gebruik home-assistant icm met een aantal temp sensors om wat meer 'zone' gecontroleerd te stoken maar ik zie regelmatig timeouts en unknown hosts langskomen. Ook als ik het apparaat elke minuut pingt zie ik soms enorme uitschieters in responsetime en soms ook bad connections.
Las al bij een review van de atag one dat wisselen van kanaal (naar 6) wel eens kon helpen maar helaas. Als er nog mensen zijn met tips hoor ik het graag, ik ga ook mijn monteur maar eens lastig vallen. Misschien sturen ze een nieuwe atag one op al vrees ik dat dat geen uitkomst biedt als ik de verhalen hier zo lees

donderdag 7 november 2019 11:22

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Tomdelamontagne

Hey allemaal, ik heb gisteren ook een atag one gekocht en geïnstalleerd en heb hetzelfde probleem met het niet opstarten van het scherm, de lichtjes knipperen wel even. Daarna kwam ik hier op dit topic en heb zoals sommige hier reageerden 2u gewacht maar nadien nog niets. Nu 12u later is er nog altijd geen beterschap. Zijn er mensen die langer hebben moeten wachten dan 2u of duurt dit te lang en moet ik er terug mee naar de winkel?

vrijdag 31 januari 2020 12:05

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Taalio

Beste,

Graag ontvang ik ondersteuning.Ik heb een huurketel De Atag e325.

Deze is aangesloten op een open therm thermostaat aan/uit. Nu wil ik graag gebruik maken van de slimme thermostaat Atag one. Daarvoor dient er een BCU adapter te worden geplaatst. Dit heb ik gedaan. Echter vraag ik me af of er nog een aanpassing gedaan moet worden op de stuurkast wanneer je ipv de zwarte aan/uit stekker op de stuurkast ineens gebruik gaat maken van de blauwe busstekker op de stuurkast. Ik heb nu de bedrading van de zwarte aan/uit stekker (twee draden) ontkoppeld en deze aangesloten op de blauwe stekker voor de bus poort.

Probleem echter is dat op de Atag one na een paar seconden een wit beeld ontstaat. Is dit een fout van de stekkers? Of een fout van de Atag one batterij??

Graag advies.

Groetjes Stefan

dinsdag 31 mei 2022 10:46

Acties:

  • 0 Henk 'm!

rboe51

Na 2.5 jaar had de Atag One hier opeens een probleem om met wifi te verbinden. Paar weken lopen puzzelen. Na vervanging van de accu doet de Atag One het weer.

vrijdag 14 oktober 2022 14:11

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Tom and Jerry

Helaas knippert mijn Atag One ook geruime tijd. De frequentie en tijdsduur nemen steeds meer toe. Mijn Atag One is model R60, waarbij de accu niet eenvoudig vervangbaar is. Wanneer je de unit open schroeft zie je een Lithium polymeer accu nummer 503048 3.7V 600mAh 2.2Wh en KW 32/14. De accu heeft een derde draad, ik vermoed voor de thermische beveiliging

Met Atag verkoop contact gehad en deze geven aan het onderdeel niet te kunnen leveren. Alleen Atag One vanaf 2018 hebben een vervangbare batterij dus de oplossing is een nieuw kopen Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (52) .

Weet iemand waar ik een dergelijke "Lipo" 3-draads accu met de juiste connector kan bestellen?

Deze lijkt compatible echter zonder connector:
https://nl.aliexpress.com...html?gatewayAdapt=glo2nld

[ Voor 5% gewijzigd door Tom and Jerry op 14-10-2022 15:34 . Reden: Toevoeging ]

zondag 23 oktober 2022 17:43

Acties:

  • +3 Henk 'm!

Ouwebok

Hoi Tom & Jerry, en ik hoop ook dat het volgende anderen met een oudere Atag One die knippert helpt: ook ik had het probleem dat mijn Atag One (2014) begon te knipperen en onbruikbaar werd gedurende een minuut of meer.
De oorzaak was idd batterij slijtage. De unit stopte steeds vaker om die batterij (die het programma vasthoudt iTV huiselijke stroomstoring) tot minimale spanning bij te laden.
Oplossing = batterij vervangen.

Deze batterij werkt bij mij als vervanger: FT403048P. Die kun je opzoeken en in verschillende webwinkels kopen.

Vervanging voor wie handig is en kan solderen: zo deed ik het:
- Atag One loshaken van muur (onderkant voorzichtig lostrekken, dan verder loskoppelen)
-Atag One open schroeven.
- Foto maken van montage. Kijk goed hoe dat de batterij connector op de pcb zit.
- Batterij-connector los wippen.
- Draden midden tussen oude batterij en connector 1 voor 1 doorknippen.
- Oude batterij loswerken van de Atag bekasting (die zat met een druppel flexibele lijm vast, met een mesje heb je hem zo los).
- Draden van de connector en van nieuwe batterij voorzichtig strippen op de einden plm 2 mm. Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden van de nieuwe batterij aan de stekkerdraden solderen, kleur op kleur (kleuren kunnen verschillen). Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden isoleren met de juiste tape.
- Monteren in omgekeerde volgorde als hierboven.

De batterij moest bij mij een minuut of wat opladen voordat de Atag One weer aansprong.
Ik hoop dat dit helpt; een thermostaat weggooien vanwege een batterij-probleem is jammer en onzinnig. Succes!

zondag 6 november 2022 13:34

Acties:

  • +1 Henk 'm!

Tom and Jerry

Ouwebok schreef op zondag 23 oktober 2022 @ 17:43:
Hoi Tom & Jerry, en ik hoop ook dat het volgende anderen met een oudere Atag One die knippert helpt: ook ik had het probleem dat mijn Atag One (2014) begon te knipperen en onbruikbaar werd gedurende een minuut of meer.
De oorzaak was idd batterij slijtage. De unit stopte steeds vaker om die batterij (die het programma vasthoudt iTV huiselijke stroomstoring) tot minimale spanning bij te laden.
Oplossing = batterij vervangen.

Deze batterij werkt bij mij als vervanger: FT403048P. Die kun je opzoeken en in verschillende webwinkels kopen.

Vervanging voor wie handig is en kan solderen: zo deed ik het:
- Atag One loshaken van muur (onderkant voorzichtig lostrekken, dan verder loskoppelen)
-Atag One open schroeven.
- Foto maken van montage. Kijk goed hoe dat de batterij connector op de pcb zit.
- Batterij-connector los wippen.
- Draden midden tussen oude batterij en connector 1 voor 1 doorknippen.
- Oude batterij loswerken van de Atag bekasting (die zat met een druppel flexibele lijm vast, met een mesje heb je hem zo los).
- Draden van de connector en van nieuwe batterij voorzichtig strippen op de einden plm 2 mm. Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden van de nieuwe batterij aan de stekkerdraden solderen, kleur op kleur (kleuren kunnen verschillen). Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden isoleren met de juiste tape.
- Monteren in omgekeerde volgorde als hierboven.

De batterij moest bij mij een minuut of wat opladen voordat de Atag One weer aansprong.
Ik hoop dat dit helpt; een thermostaat weggooien vanwege een batterij-probleem is jammer en onzinnig. Succes!

Operatie geslaagd voor 13,90 incl. verzendkosten en drie jaar garantie op accu Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (56) , connector terug aansluiten was erg lastig voor mij. Blijkt dat je deze niet hoeft te schuiven maar er gewoon op kunt klikken. Dochter met kleinere vingers en betere ogen bracht uitkomst.Kunnen we hopenlijk weer zeker 5 jaar vooruit.

maandag 23 januari 2023 15:22

Acties:

  • 0 Henk 'm!

wim-vdv

Ouwebok schreef op zondag 23 oktober 2022 @ 17:43:
Vervanging voor wie handig is en kan solderen: zo deed ik het:
- Atag One loshaken van muur (onderkant voorzichtig lostrekken, dan verder loskoppelen)
-Atag One open schroeven.
- Foto maken van montage. Kijk goed hoe dat de batterij connector op de pcb zit.
- Batterij-connector los wippen.
- Draden midden tussen oude batterij en connector 1 voor 1 doorknippen.
- Oude batterij loswerken van de Atag bekasting (die zat met een druppel flexibele lijm vast, met een mesje heb je hem zo los).
- Draden van de connector en van nieuwe batterij voorzichtig strippen op de einden plm 2 mm. Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden van de nieuwe batterij aan de stekkerdraden solderen, kleur op kleur (kleuren kunnen verschillen). Zorg dat de batterij-draden geen sluiting maken.
- Draden isoleren met de juiste tape.
- Monteren in omgekeerde volgorde als hierboven.

De batterij moest bij mij een minuut of wat opladen voordat de Atag One weer aansprong.
Ik hoop dat dit helpt; een thermostaat weggooien vanwege een batterij-probleem is jammer en onzinnig. Succes!

Hartelijk dank Ouwebok voor je beschrijving!

Hier ook bij de Atag One de batterij vervangen door een FT403048P batterij (€18,45 incl. verzenden). De draadkleuren waren iets verschillend, maar locatie van draden op de batterij gaven aan dat meest logische combinatie (zwart aan zwart; wit aan geel; rood aan oranje) de correcte was.

Tip van Tom en Jerry over het inklikken van de connector is ook een goede. Kon ook met mijn dikkere vingers de connector er zo weer in terug klikken.

Ik had verwacht dat ik de One weer moest instellen nadat de batterij eraf was geweest, maar hij werkte nadat ik hem op de muurplaat had geklikt weer als vanouds en het knipperen is gestopt Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (58) .

[ Voor 4% gewijzigd door wim-vdv op 23-01-2023 15:27 . Reden: regel over connector toegevoegd ]

vrijdag 10 maart 2023 23:37

Acties:

  • +1 Henk 'm!

mamipi

goed gedaan mannen, goed voorbeeld doet volgen Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (60)
recyclen als het kan, want deze krengen kosten nu al meer dan €300 als een installateur ze komt vervangen.
Wel goed van Atag dat de nieuwere versies wel een vervang accu hebben. Al die accu's gaan nu eenmaal niet zolang mee als het cv toestel.
Met een FT403048P als vervanger zit je goed ,en voor een paar tientjes ben je klaar.
Oke...ook wel wat priegelwerk aan solderen en liefst krimpkousjes om de soldeerpunten, het resultaat is wel heel bevredigend.

zondag 11 juni 2023 22:45

Acties:

  • 0 Henk 'm!

Gussekloo

Mijn Atag One maakt me radeloos. Inmiddels hebben we de batterij vervangen. Maar hij geeft aan dat hij geen verbinding krijgt met de ketel/bcu. Daardoor stopt ie gewoon met werken. Even van de muur halen geeft soms wel een werkend geheel. Maar voor eventjes. Probleem was er niet... is opeens ontstaan... Wie kent een oplosisng?

woensdag 14 juni 2023 12:20

Acties:

  • 0 Henk 'm!

gerben1970

Beste mensen, wie wil er met mij meedenken? Sinds september 2022 een ATAG One aangeschaft en professioneel laten installeren. Heeft zeven maanden perfect gewerkt, tot ik opeens op de app zag "Uw ATAG One is onbereikbaar". Bij thuiskomst zag ik een onbedienbaar thermostaatscherm, met een af en toe knipperend blauw lampje. Na enige uren deed alles het vanzelf weer. Maar de dagen erna steeds opnieuw hetzelfde probleem. De installateur heeft nu een week geleden de batterij (eigenlijk een accu) vervangen. En jawel, na twee dagen hetzelfde probleem. Maar nu komt het gekke: het probleem lost zichzelf ook weer steeds na enkele uren op (voorlopig althans). Dus pak 'm beet van tussen de middag tot halverwege de avond staat hij onbedienbaar te knipperen en opeens komt alles weer tot leven en is hij van afstand bedienbaar. Erg belangrijk, want hij staat in een vakantiehuisje en de afstandbediening is dus essentieel en de enige reden waarom ik 'm heb aangeschaft. Dus nogal frustrerend als het straks als het stookseizoen begint, niet meer werkt. Zelf zit ik nu op het spoor dat de voeding vanuit de ketel naar de thermostaat niet (goed) werkt. maar 1) hoe kom ik daarachter en 2) dan is het toch gek dat na enkele uren storing de voeding wél weer zou werken? Ik zou denken, er staat spanning op of er staat geen spanning op, en niet af en toe. Iemand een suggestie?

maandag 31 juli 2023 19:40

Acties:

  • 0 Henk 'm!

olson

Zelfde probleem hier. Atag one die meerdere keren per dag gewoon niet kan verbinden (als enige apparaat in huis) Alles al geprobeerd maar niks helpt (kanaal, 20/40)

Atag one support komt met een standaard email:

***********************************************************************************************************************
Als u uw thermostaat niet kunt verbinden met het internet kan meerdere oorzaken hebben. Wij lezen in uw mail dat u een nieuwe router heeft gekregen van Ziggo, en dan kan het zijn dat uw WiFi nu via d 5Ghz band word aan geboden. Daarmee kunt u de ATAG oneZone niet verbinden. De thermostaat werkt alleen op de 2.4Ghz band.
Wat u ook kunt proberen is dat u uw mobile data uitzet , zodat uw telefoon/tablet alleen op de WiFi werkt tijdens het koppelen van de thermostaat.
WiFi versterkers kunnen ook problemen veroorzaken tijdens het koppelen, dus tijdens het verbinden kunt u die ook het beste even uit zetten.

Tevens voegen wij een link toe waarin staat hoe u de thermostaat kunt verbinden.

ttps://www.atagverwarming.nl/ondersteuning/kennisbank/faq-atag-one-zone/gebruik-en-bediening/waar-kan-ik-een-handleiding-vinden-voor-de-atag-one-zone/
.
***********************************************************************************************************************

Ik heb nooit de woorden Ziggo of 'niet kan verbinden" gebruikt in mijn ticket. Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (64)

Geen idee of een Atag zone betere hardware heeft maar de Atag One is gewoon brak

Compjoeters... hu?

Pagina: 1

Reageer

Atag One knippert wel maar start niet op - Smarthome (2024)

References

Top Articles
NBA Players That Averaged The Most Rebounds Last Season | StatMuse
Yuval Sharon to direct Met Opera's new stagings of Wagner's Ring Cycle and `Tristan und Isolde'
Forozdz
Amc Near My Location
His Lost Lycan Luna Chapter 5
Asian Feels Login
Bucks County Job Requisitions
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Whiskeytown Camera
Katie Boyle Dancer Biography
Campaign Homecoming Queen Posters
Florida (FL) Powerball - Winning Numbers & Results
Camstreams Download
Osrs Blessed Axe
Keurig Refillable Pods Walmart
Newgate Honda
David Turner Evangelist Net Worth
Betonnen afdekplaten (schoorsteenplaten) ter voorkoming van lekkage schoorsteen. - HeBlad
Shreveport Active 911
Diesel Mechanic Jobs Near Me Hiring
Uc Santa Cruz Events
Eva Mastromatteo Erie Pa
Las 12 mejores subastas de carros en Los Ángeles, California - Gossip Vehiculos
Sadie Proposal Ideas
Poe Str Stacking
Brbl Barber Shop
Trivago Myrtle Beach Hotels
What is Software Defined Networking (SDN)? - GeeksforGeeks
Tripcheck Oregon Map
Dairy Queen Lobby Hours
Duke Energy Anderson Operations Center
Ridge Culver Wegmans Pharmacy
Life Insurance Policies | New York Life
Ofw Pinoy Channel Su
6143 N Fresno St
B.k. Miller Chitterlings
Mississippi State baseball vs Virginia score, highlights: Bulldogs crumble in the ninth, season ends in NCAA regional
Asian Grocery Williamsburg Va
Hannibal Mo Craigslist Pets
Chuze Fitness La Verne Reviews
Myanswers Com Abc Resources
A Comprehensive 360 Training Review (2021) — How Good Is It?
Craigslist Malone New York
Anderson Tribute Center Hood River
Craigslist Com St Cloud Mn
Pgecom
Gon Deer Forum
Killer Intelligence Center Download
Every Type of Sentinel in the Marvel Universe
Cognitive Function Test Potomac Falls
Mazda 3 Depreciation
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5976

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.